Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/energi-forbedring.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4940
Energitilskud | energi-forbedring.dk

Få energitilskud

Hvilke tilskudsordninger findes der?

5

Tilskud og fradrag

Hvilke tilskudsordninger findes der?
Der findes i øjeblikket 2 landsdækkende tilskud, du kan søge, når du vil renovere dit hus eller skifte til en mere miljøvenlig varmeform.

 • Tilskud fra energiselskaber
  Få tilskud til rådgivning, renovering og/eller udskiftning af varmeform. De fleste energirenoverende tiltag kan opnå økonomisk støtte. Dog er visse tiltag ikke omfattet af ordningen. Hvor meget du kan få, afhænger af, hvor meget energi der bliver sparet, hvad du får gjort, og hvilket energiselskab du søger hos.
 • Håndværkerfradrag
  Du har mulighed for at bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til energirenoveringer og klimatiltag fra i skat.

Du kan bruge dem begge to på samme tid og til samme renovering. Læs mere om energiselskabernes tilskud og håndværkerfradraget herunder.

I perioder kan der også være andre landsdækkende tilskud – f.eks. til at skrotte det gamle oliefyr eller skifte det gamle køleskab ud med en ny, energivenlig model – og der kan være lokale tilskud, der hvor du bor. Spørg din kommune og dit energiselskab, om der findes lokale tilskud hos dig, inden du går i gang.

Økonomisk tilskud eller rådgivning fra energiselskaberne
Du kan søge om rådgivning eller økonomisk tilskud hertil, hvis du har brug for hjælp til at lokalisere energibesparelser i din bolig samt tilskud/støtte til at finansiere energibesparende projekter.


Søg, inden du går i gang
Husk altid at søge, inden du går i gang med projektet – ellers er det for sent at opnå tilskud eller rådgivning.


Det varierer fra energiselskab til energiselskab, om og hvor meget renoveringstilskud eller rådgivning de tilbyder.

Det kan du bl.a. søge tilskud til

 • Udskiftning af gammelt oliefyr til et nyt eller til en mere miljøvenlig varmeform
 • Efterisolering af ydervægge og tag
 • Udskiftning af vinduer

Eksempler på projekter du IKKE kan søge tilskud til: Installation af solceller, udskiftning af hårde hvidevarer og udskiftning af stationær computer til bærbar.

Sommerhuse
Du kan også få gavn af energiselskabernes tilskud i dit sommerhus – men kun hvis du skifter fra elvarme til en luft til luft-varmepumpe.

Så meget kan du få i tilskud
De fleste energirenoveringer i boliger opgøres ud fra standardværdier. Du kan se nogle af de tiltag, du kan opnå tilskud til, i Standardværdikataloget for energibesparelser. Energireducerende tiltag kan dog også opgøres specifikt. Spørg energiselskabet, hvis du ikke kan finde dit tiltag i standardværdikataloget.

Indgår du en aftale med et energiselskab, efter at du har påbegyndt dit projekt, har du ikke mulighed for at opnå tilskud fra energiselskaberne.

Sådan søger du om økonomisk tilskud

 1. Ansøg
  Du har 2 muligheder for at indgå aftale om tilskud med et energiselskab:

  Kontakt et energiselskab
  Du kan selv tage kontakt til et energiselskab – du bestemmer selv, hvilket du vil bruge, og du kan søge hos alle energiselskaber: både el-, fjernvarme-, gas- og olieselskaber. Kontakt evt. flere selskaber, og spørg ind til, hvordan de kan hjælpe dig.

  Spørg en håndværker
  Hvis du finder en håndværker, der allerede har en aftale med et energiselskab, kan du vælge at benytte dig af hans aftale.

  Se, hvilke energiselskaber der kan hjælpe dig, på energisparesiden.dk

   

 2. Indgå aftale med energiselskab eller håndværker
  Det er vigtigt, at du indgår aftalen med energiselskabet eller håndværkeren, inden du går i gang med arbejdet. Ellers kan du ikke få tilskud til dit energibesparende projekt.

  Find allerede nu ud af, hvilken slags dokumentation energiselskabet kræver, at du indsender, når arbejdet er udført. Det kan være dokumentation af før-situationen, regninger fra indkøb af materialer, betaling af håndværkere, et billede eller en underskrift. De forskellige selskaber stiller forskellige krav til typen af dokumentation, men skal alle opfylde visse minimumskrav.

  Du behøver ikke bruge dit eget selskab
  Du kan godt indgå aftale med et andet energiselskab end dit eget, og du er ikke tvunget til at skifte energiselskab, fordi du indgår aftale med et andet selskab. Nogle energiselskaber stiller det dog som krav for at indgå aftale med dig.

  1 projekt = 1 aftale
  Husk, at du kun kan indgå 1 aftale om støtte – dvs. at du ikke kan indgå aftale med flere om at overdrage energibesparelsen for samme projekt, hvis der f.eks. er flere håndværkere med til at løse opgaven.

 3. Udfør det energibesparende tiltag
  Nu skal det energibesparende tiltag udføres: Book håndværkere, hvis du ikke har gjort dette tidligere i processen – f.eks. via Energistyrelsens Håndværkerliste. Alle håndværkere på listen er medlem af en garantiordning.

  Bestil herefter materialer, og udfør projektet.

  Find en håndværker på Håndværkerlisten

 4. Færdigmeld til energiselskabet
  Når arbejdet er udført, skal du indsende dokumentation til energiselskabet for, at projektet er gennemført. Du skal som regel ikke dokumentere størrelsen af den opnåede energibesparelse.

  Hvis din håndværker/rådgiver har stået for aftalen med energiselskabet, er det ofte også ham, der indsender dokumentationen.

 5. Energibesparelsen indberettes
  Energiselskabet kan nu indberette din energibesparelse til Energistyrelsen og dermed komme tættere på at opfylde sin energispareforpligtelse. Hvis du får udbetalt et tilskud i stedet for at få rådgivning, er det nu, du får energitilskuddet udbetalt.

  Energistyrelsens pjece Energiforbedring af din bolig (pdf)


Om energiselskabernes spareindsats

Danske energiselskaber har pligt til sikre, at der gennemføres energibesparelser i Danmark på 10,1 PJ/årligt i perioden 2016-20. Hvis du vil vide mere om energiselskabernes energispareindsats, kan du læse mere om det på Energistyrelsens hjemmeside.

Håndværkerfradrag
Håndværkerfradraget blev genindført med tilbagevirkende kraft den 1. januar 2015. Med håndværkerfradraget kan du trække arbejdsløn til energiforbedringer af din bolig fra i skat. Håndværkerfradraget gælder for lejeboliger og ejerboliger – også sommerhuse.

I 2016 og 2017 er håndværkerfradraget ændret til en mere grøn udgave, hvor det kun er energirenoveringer og klimatiltag, du kan få støtte til - og ikke længere f.eks. vvs-arbejde og opsætning af køkken.

Energifradraget til energirenovering er på 12.000 kr. årligt pr. person. Hvis I f.eks. bor 2 voksne og et barn over 18 i din husstand, kan I altså få fradrag på 36.000 kr. pr. år. Herudover kommer et fradrag for serviceydelser i hjemmet, f.eks. rengøring og børnepasning, på op til 6.000 kr. pr. person.

Det er muligt at få skattefradrag til lønudgifter for energirådgivning, hvis der foreligger en skriftlig rapport – som f.eks. en BedreBolig-plan eller lignende, der kan dokumentere for rådgivningsydelsen. Fradraget omfatter ikke lønudgifter til tilstands- og energimærkerapporter.

Læs mere om håndværkerfradraget på skat.dk, og se, hvilke forbedringer der giver skattefradrag

Læs om BedreBolig, og hvordan du får en BedreBolig-plan

Vi har al den ekspertise du behøver

Lad os hjælpe dig

Kontakt Os